Titaniumdioxide

Michael Colijn

titaniumdioxideTitaniumdioxide wordt mogelijk geclassificeerd als een CMR-substantie. Dit gebeurt naar aanleiding van een aanvraag van de Franse overheid aan de Risk Assessment Committee van ECHA. De RAC heeft de carcinogeniciteit van titaniumdioxide beoordeeld aan de hand van CLP-richtlijnen en is tot de conclusie gekomen dat TiO2 een klasse 2 carcinogeen is bij inhalatie. Deze vaststelling heeft tot op heden geen gevolgen. Deze conclusie zal op de bijeenkomst van de RAC in september 2017 besproken en aangenomen worden. Hierna zal het wetgevingsproces in gang worden gezet.

Het rapport is gebaseerd op de eigenschappen van titaniumdioxide, en houdt geen rekening met niveau’s van blootstelling aan de stof. Bij het maken van wetgeving betreffende maximaal toegestande niveau’s zal dit wel in overweging worden genomen.

Titaniumdioxide wordt in cosmetica voornamelijk als UV-filter gebruikt, zowel moleculair als als nanomateriaal. Daarnaast kan het als kleurstof gebruikt worden, waarbij het een witte kleur geeft.

Het rapport is hier te vinden

 

Neem direct contact op

Vul ons contactformulier in of bel ons op +31(0)88 555 4600

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *