Checklist SCCS nieuwe ingrediënten

Naast de regels vastgelegd in de Cosmeticaverordening 1223/2009 is informatie over specifieke ingrediënten opgenomen in de Annexen. Ingrediënten van cosmetica worden beoordeeld door de SCCS op veiligheid. De SCCS geeft adviezen uit, die meestal worden overgenomen in nieuwe regelgeving. Vaak houdt dit in dat een van de Annexen wordt gewijzigd, waardoor nieuwe richtlijnen gelden voor het gebruik van ingrediënten.

  • Annex II: ingrediënten die niet in cosmetica gebruikt mogen worden
  • Annex III: ingrediënten die alleen onder voorwaarden gebruikt mogen worden. Voorwaarden zijn genoemd in de tabel
  • Annex IV: toegestane kleurstoffen
  • Annex V: toegestane conserveermiddelen
  • Annex VI: toegestane UV-filters
  • Artikel 15: dit artikel gaat over CMR-stoffen, deze zijn verboden in cosmetica

De SCCS beoordeelt ingrediënten van cosmetica en brengt adviezen uit over de regulering ervan aan de Europese Commissie. Cosmeticafabrikanten kunnen zelf ingrediënten aandragen ter keuring door de SCCS. Om dit proces te stroomlijnen, heeft de SCCS een checklist gepubliceerd. Op deze manier kunnen alle aanvragen eenvoudig correct worden ingestuurd.

Nanomaterialen moeten aan meer voorwaarden voldoen, uitgelegd op pagina’s 10 en 11 van de checklist. Deze extra gegevens zijn nodig vanwege de specifieke eigenschappen van nanomaterialen, die kunnen afwijken van de reguliere verschijningsvormen van de stof.

 

Neem direct contact op

Vul ons contactformulier in of bel ons op +31(0)88 555 4600

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *